Canon 100-400

V kategorii

Ahoj.

Resim dilema s koupi noveho objektivu. Aktualne mam 70-200/2,8L ale rad bych neco delsiho. Fotim hodne letecke prehlidky pripadne zvirata.

Premyslim o 100-400/4,5-5,6L.

Kazdopadne hodne vaham nad tim, jestli jit do te "pumpovaci" konstrukce, jelikoz mam docela obavu z prachu, ktery je u tohoto objektivu casto problem.

Druha vec, ktera by me zajimala je ta, jestli by treba nestacilo koupit Canoni 2X Extender. Jak je to tam s ostrosti, kvalitou obrazu? Mate nekdo zkusenosti s touto variantou? Pripadne prime porovnani?

Predem diky :)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.
Obrázek uživatele sumec

Ahoj. Před tímto dilematem jsem stál také. Fotím přírodu. Vyzkoušel jsem obě varianty s následujícím výsledkem: - pumpu nebrat v žádném případě - je známo, že se dostává prach do optiky, pořád se něco vysouvá, nepracovalo se mi s optikou dobře - konvertory - ideální pro focení, na výsledné fotografii je vůbec nepoznáš (dělám foto až do rozměru 60 x 120 cm) Já používám oba konvertory 1,4x i 2x, jen je třeba používat objektivy se clonou 2,8 , nebo mít tělo D1 nebo D5 s novým firmware ( jak známo limitní je clona 8, pro obyčejné fotoaparáty - automaticky neostří) - nevýhoda - musíš sundat objektiv a nandat konvertor. - výhoda - konvertory dáš do kapsy - na foto se můžeš podívat - www.fotokovarik.cz - dej vědět, jestli poznáš kde je použit konvertor.

Obrázek uživatele Pavel Smolka

Ahoj, na Tvém místě bych zkusil jít na nějakou kamennou prodejnu a tam vyzkoušet obě varianty, co Ti bude víc vyhovovat. Dát 13.OOO za extender nebo 40.000 za nové sklo (další kg do batohu), to už je na zváženou. Pokud pořídíš 100-400, připlať si 400,- Kč a kup si lens-protect od Martina Haleše. Já jsem s ním moc spokojenej. A když půjdeš fotit do nějakého opravdu extrému, zkusil bych se domluvit s Martinem, jestli by Ti neposlal ještě jednu slabou vrstvu lens-protectu, kterou přetáhni přes, aby při zoomování kryla tu pumpu. Přeju pohotový oko a pevnou ruku! :-)

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.